Nieuws

Slaapkamer decoratie tips; voor kleine kamers!

Een slaapkamer is een plek waar je niet alleen maar slaapt, het is ook een plek waar jij je even kunt terugtrekken of tot rust kunt komen. Het is daarom dan ook een belangrijke ruimte in je huis. De slaapkamer heeft daarom meestal ook andere decoratie nodig, meer passende decoratie voor de plek waar rust erg belangrijk is. De kleinere slaapkamers kun je ook zonder al te veel spullen prima decoreren. Een slaapkamer hoeft dus niet groot te zijn om deze te kunnen inrichten met decoratie spullen.

Ruimtebesparende meubels

In een kleine slaapkamer heb je al snel te weinig ruimte voor je spullen. Door slim met meubels om te gaan kun je al heel wat spullen kwijt. Zo kun je kiezen voor een bed met grote lades eronder of een bed met opberg ruimte onder het matras. Je hebt dan al snel meer ruimte gecreëerd in je toch al kleine slaapkamer. Ook kun je de hoogte in gaan werken zonder dat dit storend is. Bij het gebruik van grote manden op de kast maak je gebruik van die loze ruimte, de bakken staan nog een netjes ook en de ruimte wordt prima benut zonder dat je hier hinder van hebt.

Combineer met textiel

Het textiel in de kleine slaapkamer is van groot belang. De juiste kleuren combinaties kunnen de kleine ruimte groter doen lijken.Bij het textiel bedoel ik natuurlijk het bedlinnen, sierkussens, spei, maar ook de gordijnen en het vloerkleed horen hierbij. Als je het textiel in dezelfde kleuren of tinten houdt dan wordt de kleine slaapkamer al een mooi geheel. De combinatie van tinten in de zelfde kleurstelling en de combinatie van de verschillende materiaal soorten zullen de ruimte egaal maken. Dit is een mooie basis om de kamer verder te decoreren.

Nachtkastje en de functie?

Het nachtkastje is de plek waar je een wekken kunt zetten, maar misschien leg je hier ook wel je telefoon of horloge neer voor het slapen. Om ervoor te zorgen dat het nachtkastje toch opgeruimd en netjes blijft kun je bijvoorbeeld een mooi mandje neerzetten om deze spullen in te leggen. De wekker mag natuurlijk wel gezien worden, en dat is wel zo prettig, dus kies voor een wekker die bij jouw past. Een wekker zijn er ook in verschillende kleuren, neem een afwijkende kleur, Zo is het een item die je mag zien op het nachtkastje. Er zijn dus weinig spullen op het nachtkastje zijn dus voor het ruimere effect . Wel zo prettig in een kleine slaapkamer. Als je een nachtkastje met lades hebt is dit dan de uitgelezen plek voor spullen die je bij de hand moet hebben, bijvoorbeeld een boek.

Aankleding en styling

De aankleding van het nachtkastje heb je net gelezen. Maar wat dacht je van de ruimte op je kast bijvoorbeeld. Je hebt vast een kledingkast in je slaapkamer, deze neemt best wel veel ruimte in. Om ervoor te zorgen dat de kamer ruim blijft is het verstandig om geen spullen los op de kast te leggen.

Het kan een rommelig effect geven op je slaapkamer en dus ook gelijk een stuk kleiner ogen. Als je dan toch spullen op je kast wilt plaatsen omdat je hier gewoonweg geen ruimte voor hebt maak dan gebruik van grote decoratie manden. Deze manden kun je het best in een neutrale kleur nemen om het rustige effect in je slaapkamer te houden. Deze decoratieve manden geven je genoeg ruimte voor de deken en andere spullen waar je anders dan geen ruimte voor hebt.

De kleine decoratie

Voor de kleine decoratie kun je gebruik maken van afwijkende kleuren. Zo houd je de slaapkamer wat speelser. Het beddengoed heb je al in bijvoorbeeld een lichte tint, dan is het leuk om wat sierkussens of een plaid op het bed te leggen met een afwijkende print. Je behoudt dan nog echt wel het ruimere gevoel in je kleine slaapkamer. Zet als je de ruimte hebt op een kastje een mooi fotolijstje met plant. Dit zorgt er ook weer voor persoonlijk detail. Of plaats een plant op een krukje in de hoek. De kleine decoratie hoeft echt niet veel te zijn in de slaapkamer, Maar als je decoratie gebruikt kies dan voor een afwijkende kleur van de basiskleur in je slaapkamer.

Als de basis maar goed is bij de kleine slaapkamer. Om ruimte te creëren maak je gebruik van grote manden op een kast, slimme meubelen met opbergruimte en zorg je dat er geen losse spullen rondslingeren en maak gebruik van kleine en persoonlijke decoratie. De groene kleur van een plant zorgt niet alleen voor een goede lucht in je slaapkamer maar de kleur geeft ook nog eens rust af. Met deze tips over de decoratie en slimme ruimte besparingen weet ik zeker dat jouw kleine slaapkamer erg ruim zal aanvoelen.