Nieuws

Hoe kies ik het juiste TV-meubel?

De woonkamer is niet compleet zonder een tv meubel. We kijken allemaal graag naar onze favoriete series en ander amusement op tv. De tv wordt steeds groter en we kiezen steeds meer voor luxe. We krijgen er ook steeds meer apparatuur bij wat bij de tv hoor, denk aan een mediabox, spelcomputer en geluid. Zo wordt het tv meubel dan ook steeds belangrijker in je huiskamer. Maar welk tv meubel past in jouw interieur? het moet natuurlijk wel aan je eisen voldoen, alles moet er wel inpassen.

Apparatuur in het meubel

Hoewel je tegenwoordig minder en kleinere apparatuur nodig bent om optimaal van je tv gebruik te maken is het van belang dat je weet hoeveel apparatuur je nodig bent. het tv meubel dat je wilt aanschaffen moet natuurlijk wel de juiste hoeveelheid ruimte hebben om al jouw apparatuur in op te bergen. Misschien wil je in de toekomst nog wat extra apparatuur aanschaffen, houdt dan ook rekening dat je wat extra ruimte hebt in of op het tv meubel.

De plaats van de televisie

Het allerbelangrijkste is de grootte van de televisie. Hoe groter de tv, hoe meer ruimte je natuurlijk nodig bent. Zorg ervoor dat de tv voldoende ruimte heeft op of in het meubel.

Als je ook een soundbar hebt, of deze wilt aanschaffen, dan moet je extra ruimte reserveren. Houd rekening met de lengte van de soundbar en zorg dat de open ruimte voldoende is voor de soundbar. Als een soundbar achter een deur zit bijvoorbeeld zal deze niet het gewenste geluid geven.

Afstemmen op de ruimte

Veel tv meubels zijn laag en breed. Dit is niet alleen de trend maar is ook nog simpelweg praktisch. Een bijkomend voordeel is dat als je met lengtes in je huis werkt je meer ruimte creëert. Wanneer de ruimte beperkt is moet je hier zeker rekening mee gaan houden. Net zoals wanneer de ruimte erg ruim en groot is. Stem de tv meubel af op de grootte van de ruimte. De televisie kast mag echt gezien worden in de ruimte van je kamer.

Zwevend of staand?

Een tv meubel is een lange smalle kast die je kunt neerzetten maar deze kun je ook ophangen. een zwevende kast moet je dan ook wel juist en goed ophangen. het gewicht van de televisie en al het apparatuur moet het wel allemaal houden. Ook al zijn de televisies van tegenwoordig niet meer zo zwaar moet je er niet aan denken dat de bevestiging het gewicht niet kan houden.

Een nadeel van een zwevende kast is dat je deze niet zomaar kunt verplaatsen. als je van verandering in jouw interieur houdt moet je hier dus wel rekening mee gaan houden. een tv kast die los staat verplaats je dus wat makkelijker.

De stijl van het meubel

Wanneer je precies weet hoe groot het meubel moet zijn, en hoeveel plek er moet zijn voor het apparatuur kun je gaan kijken welke stijl er bij jou past. Een tv meubel moet natuurlijk wel in jouw interieur passen. De tv is niet meer zo lomp tegenwoordig dus is er minder diepe ruimte nodig op het meubel. Om de tv mooi uit te laten komen kun je er voor kiezen om deze aan de muur te bevestigen. De modellen televisies zijn tegenwoordig zo mooi ontworpen dat het geen storend object is in je woonkamer. Maar als je niet wilt dat de televisie zo prominent aanwezig is dan kun je ook voor kiezen om een dichte tv kast te nemen. Een dichte tv kast heeft als voordeel dat alles achter de deuren zit, je bent dus vrij van tv en apparatuur in het interieur. Houd wel rekening dat een dichte tv kast hoog is. De stijl moet dus wel bij jou en jouw interieur passen voor een mooie complete look in jouw interieur.

De verschillende materialen

Waaruit je zou kunnen kiezen voor een nieuw tv meubel. Het belangrijkste waar je op moet letten bij het uitzoeken is dat het wel in jouw interieur past. Houten tv meubels passen eigenlijk in al het interieur. Bij zelfs een industrieel interieur kun je kiezen voor hout, bijvoorbeeld mangohout. Bij deze houtsoort die niet alleen stoer is maar ook nog eens verantwoord kun je voor metalen pootjes of handvaten kiezen. Zo kan het mooi aansluiten op jouw interieur.

Styling van het meubel

Het tv meubel is dus een meubel waar je de tv op kunt zetten of boven kunt hangen. Meestal is er dan nog altijd wel plek vrij voor wat decoratie. Hoe deze decoratie rustig voor het ultieme kijk genot van het tv kijken. Je kunt namelijk erg afgeleid worden van alle spullen om de tv heen en dit maakt het genot om het tv programma of film te kijken niet ten goede.

Voor elk huis en interieur is wel een passend tv meubel te vinden. Het enige is waar je dus echt rekening mee moet houden is de ruimte en het aantal apparatuur wat je bij de tv hebt. Daarna is het een kwestie van kijken wat er in jouw interieur past en welke stijl je wilt. De keus van alle verschillende stijlen is een persoonlijke keus want niet iedereen heeft dezelfde smaak.