Nieuws

Eettafels van massief mangohout

Of je nu op zoek bent naar een ronde eettafel van mangohout of een ovale eettafel van mangohout, een eettafel waar je met de hele familie omheen kunt zitten of een niet al te grote tafel die wel dienst doet als eettafel maar ook dienst doet als mooie eyecatcher. Er is altijd wel een mooie juiste en passende eettafel van mangohout te vinden voor jouw interieur.

Duurzaam hout, is het beste hout

Wist je dat een massief mango houten eettafel ook een duurzame keuze is? Dat zit zo. Mangobomen worden in Azië veelvuldig verbouwd voor hun vruchten. Deze bomen groeien hard en geven de eerste jaren veel vruchten, maar de productie van vruchten neemt met verloop van de tijd steeds af. Een mangoboom kan wel zo’n 40 meter hoog worden met een stam van 3-4 cm. Mede hierdoor krijg je stevige dikke planken, waardoor mangohout uitermate geschikt is voor meubelen.

De mango boeren in Azië vervangen daarom na verloop van de tijd die mangobomen door nieuwe te planten. Dit is financieel interessanter voor hen. De bomen die hun werk gedaan hebben worden gekapt en worden hergebruikt, of je nu op zoek bent naar een ronde eettafel van mangohout of een ovale eettafel van mangohout, een eettafel waar je met de hele familie omheen kunt zitten of een niet al te grote tafel die wel dienst doet als eettafel maar ook dienst doet als mooie eyecatcher. Er is altijd wel een mooie juiste en passende eettafel van mangohout te vinden voor jouw interieur.

Onderhoud van het product

Natuurlijk wil je dat je tafel mooi blijft na een gezellige avond te hebben gegeten met vrienden. Of je wilt niet bang zijn dat je kinderen toch morsen op je tafel en dekt alles extreem af. De onderhoud van een massief mango houten eettafel is niet extreem moeilijk. De beste tip is om de eettafel schoon te maken is het gebruik van een licht vochtige doek. Hiermee kom je al een heel eind met het schoonmaken.

Let op! Gebruik geen vloeibare meubelspray of meubelpoets, dit kan verkleuringen geven. Voor onderhoud is het beste om bijenwas te gebruiken. Bijenwas zorgt ervoor dat de eettafel een beschermlaag krijgt. Ook zorg de bijenwas ervoor dat de mooie kleur van het mangohout naar boven komt. Het geeft het mangohout weer zijn glansrijke uitstraling terug.

Voor- en nadelen van mangohout

De voor-en nadelen van een massief houten eettafel van mangohout zijn er altijd. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen. Oordeel zelf maar.

De voordelen zijn: duurzaamheid, de eettafels geven je eetkamer een exotische uitstraling. De tafels van massief mangohout zijn allen uniek, geen houtnerf is hetzelfde. Het heeft echt weinig onderhoud nodig.

De nadelen zijn: het mangohout, veel differentiatie in kleur en niet altijd effen. De nadelen zijn er dan wel maar deze zijn dat ook erg logisch. Een natuurproduct is altijd een uniek product. Geen enkel is dan ook hetzelfde. Ook de kleur is dan verschillend, of kan wat afwijken. Zo kan de ene mango houten eettafel site donkere plekken hebben dan de andere. Maar dat maakt het meubel toch uniek.

Verschillende maten en vormen

Als je kiest voor een massief mango houten eettafel ben je dus verzekerd van een uniek object in je eetkamer. Door de exotische en warme kleur van het mangohout komt een mango houten eettafel goed tot zijn recht. De kleuren van het mangohout geven een warme tint in je huiskamer of eetkamer tafel moet dan ook wel passen in het interieur. Ga je voor rond, ovaal of bijvoorbeeld vierkant? De vierkante eettafel wordt vaak gezien als knus; aan deze tafel zit je wat dichter bij elkaar. Ideaal voor een goed gesprek, spel of puzzel. Daarbij neemt een vierkante eettafel minder ruimte ken beslag dan een rechthoekige tafel. De ronde eettafel heeft een speelse, vriendelijke uitstraling door zijn vorm. Arabië zit iedereen in een gelijke positie ten opzichte van elkaar, waardoor oogcontact makkelijker is. De ronde tafel neemt minder ruimte in beslag dan een rechthoekige eettafel.

De ovale eettafel is ook speels, eigenzinnig en verrassend handig. Net als bij de ronde eettafel is het gemakkelijk om elkaar aan te kijken. Aan de ovale eettafel is er net wat meer ruimte en daarbij iets meer zitruimte of zitplaatsen. Het enige nadeel is dat je een ronde of ovale tafel niet tegen een muur aan kunt zetten. Aan een eettafel denk je misschien ook gelijk aan eten. Maar niets in minder waar als ik je vertel dat je aan de eettafel misschien ook wel bijvoorbeeld de krant even wilt lezen. Of misschien wel een kopje thee met vrienden of je kinderen wilt drinken. De eettafel van tegenwoordig is meer dan een tafel. Het is dus ook een plek om samen te zitten en de dag door te nemen.

De beste keuze voor je eettafel

De keuze om te kiezen voor een massief mango houten eettafel is dus eigenlijk snel gemaakt. De mango houten eettafels zijn erg duurzaam, makkelijk in onderhoud en in alle vormen en maten te koop. Er is dus altijd wel een eettafel die in jouw interieur past.