Nieuws

Interieur tips voor jongeren!

Veel jongeren wonen klein en hebben niet veel te besteden voor de inrichting. De woning heeft soms geen aparte slaapkamer, de ruimte is dan erg beperkt. Ook in deze ruimte kun je op een goedkope manier je huis inrichten.

Gebruik de juiste ruimte in je woning

Het is belangrijk dat je weet hoe groot je ruimte is. Zo kun je bedenken welke meubels je echt nodig bent. een overvolle kamer zal snel rommelig overkomen. benut de ruimte dan ook goed op een juiste manier. Voor ruimte moet je ontspullen. Je bent natuurlijk niet alles nodig dat je bijvoorbeeld, uit je ouderlijk huis heb opgespaard aan pullaria. Je zou je overbodige spullen kunnen verkopen zodat je wat extra budget hebt voor bijvoorbeeld een goed bed.

Basis spullen die je zeker nodig bent

Als jongere weet je wel wat je aan basis spullen nodig bent voor het interieur. Je kunt natuurlijk dit alles kopen bij een woonboulevard, maar of dat nou zo handig is met een beperkt budget? Het basis interieur bestaat uit een bank, tafel, stoel(en), kast en bed.

Meer ben je eigenlijk niet nodig. Een bank om op te zitten, een tafel en stoel om aan te zitten eten en werken, een bed om in te slapen en een kast om spullen in op te bergen. Als je dit allemaal nieuw zou kopen dan is het wel een hele aanslag op het budget.

Doelen stellen helpen je beslissen!

Om met een beperkt budget je interieur te bemachtigen moet je echt doelen stellen. Bijvoorbeeld je vind een bed erg belangrijk, zet hier dan geld voor apart. Maar bij een kast is die keus ook belangrijk al kun je deze makkelijker tweedehands kopen, zo beperk je het budget. Weet dus goed wat je wel en niet nodig bent en vooral weet wat je echt nieuw moet kopen.

Wees creatief met materialen

Om je interieur persoonlijk te maken kun je ook creatief in de weer gaan. En kast bij de kringloop kun je zelf naar eigen wens maken en dit hoeft niet duur te zijn. Schuren en verven en dan heb je al een mooie kast voor weinig in jouw eigen smaak. En een eigen gemaakt of veranderd meubelstuk, daar kijk je vol trots naar. Met weinig budget kun je dus een meubelstuk omtoveren tot een exclusief exemplaar. Durf te experimenteren met materialen om te veranderen, het is echt de moeite waard.

Wel of niet vervangen?

Als een meubelstuk kapot is zou je deze kunnen vervangen. Helaas is het vervangen voor een meubelstuk erg kostbaar dus kijk je naar wat er nog wel mogelijk is met het meubelstuk. Zit er bijvoorbeeld een deurtje los of is de plank afgebroken? Bedenk dan dat als je deze verwijderd je een heel ander meubelstuk hebt. Misschien staat het nog wel leuker ook als het kastje helemaal open is. Je kunt dus prima oude kapotte meubels hergebruiken, wees hier creatief in en durf te doen!

De vloer hoef je niet te vervangen

Een vloer kopen is altijd vooral als je weinig budget hebt een uitdaging. Bij vervanging van een vloer is het belangrijk dat je eerst eens goed gaat kijken naar jouw vloer. is deze stuk of zit er een vlek in het tapijt? Er zijn meer mogelijkheden dan om alleen maar een nieuwe vloer te kopen. Bedenk je dat een vlek in een vloerbedekking je deze meestal kan reinigen. Dit is al een stuk goedkoper dan vervanging. Geen afvoerkosten van het oude tapijt en geen kosten voor een nieuw tapijt. Bij laminaat moet je je bedenken of het kapotte stuk in het zicht is. Je zou dan met een kleed kunnen werken om de plek te verdoezelen of een mand erop kunnen zetten. Zo zie je de beschadiging niet en is er ook geen hap uit jouw budget.

De ultieme inrichting

Nu je weet wat je nodig bent voor jouw interieur en je hebt behoorlijk kunnen besparen is het tijd voor de inrichting van je woning. Je zult merken dat je door het ont spullen misschien te weinig pullaria in je inrichting hebt. Dit kun je natuurlijk altijd aanvullen op een budget manier. Ga naar een lokale kringloop, koop een leuk item en spruit deze in een andere naar jouw gewenste kleur. Om de ruimte overzichtelijk te houden is het verstandig om kastdeuren dicht te houden. een open kastdeur geeft je inkijk binnen in je kast, dit oogt wat rommelig. Dus als je de kastdeuren dicht houd zul je merken dat er meer leefruimte is. De ultieme inrichting is dan ook echt begonnen.

Je leest nu dat er veel mogelijk is met een beperkt budget. Wees niet bang om te veranderen, en wees vooral creatief. Benut de ruimte van het woonoppervlak en je zult merken dat je prima en fijn kunt leven in jouw eigen nieuwe interieur met jouw beperkte budget.