Nieuws

Salontafel trends van 2022

Bij het inrichten van je woonkamer mag een mooie salontafels natuurlijk niet ontbreken. Dit meubelstuk in jouw interieur is niet alleen één van de showpieces van jouw interieur maar ook nog eens erg functioneel. De tafel geeft de gezellige sfeer weer in het interieur, er staat altijd wel iets op, denk aan een mooie kandelaar of een boeket bloemen. De functie is van de salontafel net zo belangrijk als hoe deze eruit ziet. Bijvoorbeeld tijdens een verjaardag of een gezellige borrelavond is het natuurlijk de plek waar je de drankjes en hapjes kwijt kan. De gezelligheid en sfeer zie je terug op de salontafel. Maar ook in het dagelijks leven is en salontafels wel net zo handig. De salontafel is een meubelstuk dat je echt niet kan missen in de huiskamer.

De verschillende trends

In 2022 zie je dat een salontafels voornamelijk duurzaam en minimalistisch zijn, met hier en daar wat bijzondere vormen. De vormen rond en ovaal kom je veel tegen, met of zonder een ‘werkje’, strak of industrieel of toch robuust, het kan allemaal in 2022. De salontafel is een echte meubelstuk in je woonkamer dat er echt toe doet .De verschillende trends passen allemaal bij de verschillende soorten stijlen van het interieur. Het belangrijkste thema die bij alle trend past is dat de salontafel gezelligheid en warmte uitstraalt. Welke trend salontafels je ook neemt, het is een persoonlijke keuze die in jouw interieur echt tot zijn recht zal komen.

Het speelse effect

Om je interieur wat speelser te maken kun je er voor kiezen om meerdere kleine tafels te plaatsen. De keus van verschillende materialen en de combinaties hiervan zullen je doen verbazen. De salontafel kan dan dus prima van verschillende materialen zijn gemaakt, dit maakt het wat speelser en niet zo strak in je huiskamer. Materialen van robuust hout met een mooie natuurlijke nerf gecombineerd met metalen kenmerken zie je veel langskomen in 2022. In een strak modern interieur past dit maar ook in een landelijk interieur past dit prima en komt dan ook mooi tot zijn recht in elke huiskamer. Kleine ronde tafeltjes op een mooi vloerkleed met leuke decoratie op de salontafel waar nog plaats is voor bijvoorbeeld een glas drinken, dat maakt het interieur echt wat speelser en zijn jouw salontafeltjes en echte catcher in je woonkamer.

Industrieel is niet koud

Een salontafel met een industriële look kom je ook veel tegen. Al denk je bij industrieel aan een koude uitstraling niets is minder waar. Het onderstel kan prima van metaal zijn en het blad zal dan de warme uitstraling geven van de salontafel. een houten blad met de combinatie van metalen poten of onderstel zijn een prima combinatie voor een salontafel. Het hout van bijvoorbeeld mango zie je dan ook veel. Mangohout heeft weinig onderhoud nodig en heeft een stijl die op zich uniek is. Het hout van mango kenmerkt zich door zijn mooie nerf in het hout en de warme kleur. Een nerf in hout zal nooit gelijk zijn met een andere nerf, dus elk product en dus ook een salontafel is een uniek stuk in het interieur. Mangohout is een uitstekende keus voor als je een warme uitstraling wilt houden aan de salontafel die een combinatie met metaal heeft.

Stoer en robuust

Een robuuste salontafel is wat het woord het al zegt: robuust. Het is dan een salontafel van één materiaalsoort gemaakt, meestal is dit dan hout. Dit zal dan ook prima in een landelijk interieur passen. Als je kiest voor een robuuste salontafel bedenk wel dat de trend is dat deze dan ook echt robuust moet zijn in je huiskamer, dus lekker groot. Maar je kan er ook altijd voor kiezen om dan wat kleine bijzettafeltjes naast bijvoorbeeld je stoel te zetten. Maar zorg ervoor dat dit niet te veel is anders zorgt dit alleen maar voor onrust en valt je oog niet op jouw pronkstuk maar op de kleine bijzettafeltjes. Het robuuste van de salontafel mag dus best overheersend zijn binnen het interieur. Het mag een item zijn dat ruim en groot is. En bij minder ruimte maak je gebruik van kleine robuuste tafeltjes, deze zijn nog makkelijk te verplaatsen dus heeft dit nog een speels effect bij het juiste gebruik.

Het bepalen van je keuze

Voor elk interieur is er dus wel een geschikte salontafel te krijgen die met de trend meegaat in 2022. De trends van de salontafels zijn zo gemaakt dat je voor ieder interieur en elk budget wel een mooie trend salontafel kan kopen. De keus om voor een duurzame salontafel te gaan dus een eerlijk product staat nu helemaal voorop. Je wilt toch geen salontafel die gemaakt is van hout die niet op juiste wijze is verkregen van de natuur? De algemene trend van de salontafel is eigenlijk wel dat deze gezelligheid en warmte uitstraalt. Het moet je uitnodigen en dat doen de salontafels van de trends in 2022 juist prima.