Nieuws

Minimalistische wooninspiratie: Alleen zo creëer jij een Scandinavisch interieur-look!

Mooie dingen in het leven zijn vaak eenvoudig, daar is minimalistisch Scandinavisch interieur het bewijs van. Het interieur is namelijk ook het verlengstuk van je persoonlijkheid.

Een Scandinavisch interieur is ongekend populair. Dit komt door de rust, eenvoud en functionaliteit. Niet teveel poespas in het interieur, dus is het de kust van weglaten van accessoires. De natuurlijke kleuren en de houten tinten en vormen samen de perfecte Scandinavische look. Hoe je deze Scandinavische look in jouw interieur brengt is zeker niet moeilijk.

De tinten voor de beste look

Neutrale tinten zijn belangrijk, omdat in Scandinavië het in de winter lang donker is, is het licht in huis essentieel. De kleuren die worden gebruikt zijn vaak kalme en neutrale tinten. Men gebruikt in Scandinavië veel wit, de witte kleur wordt gebruikt om je interieur zo fris en helder mogelijk te houden. Als je toch wat kleur op de muren wilt dan kun je het best pastel tinten gebruiken. Door verschillende witte tinten met pastel kleuren te combineren krijg je een speels effect dat toch rustig oogt.

Hout en natuurlijke producten

Bij een Scandinavische look mag hout niet missen. Hout kan overal gebruikt worden. Op devies, de wanden, het plafond of als decoratie. In de basis maakt het niet veel uit welke houtsoort je kiest. Alleen de echte Scandinaviërs gebruiken veelal lichte houtsoorten. Beukenhout, berkenhout en essenhout zijn de beste keuzes om jouw Scandinavische look in het interieur te krijgen. Als je niet alleen maar de houten kleur wilt zien maar wel hout wilt gebruiken is het populair om houten planken wit te verven. Naar ook het gebruik van rieten manden is niet te missen in dit interieur. De manden kun je gebruiken om planten in te doen maar is ook prima een plek waar je spullen in kunt opbergen. de combinatie van houten plantenbakken met riet zal erg leuk en verfrissend staan in het interieur.

Gebruik je ruimte zeker goed

De traditionele huisjes in Scandinavië zijn vaak erg klein. Het is dus van belang om goed en efficiënt met je ruimte om te gaan. De slimme Zweden, Denen en Noren gaan hier creatief mee om. Ze maken veelal gebruik van in- en uitklapbare meubels. Het perfecte voorbeeld hiervan is wel de slaapbank. Dit is een goede oplossing voor als je weinig ruimte hebt. Overdag gebruik je de bank om te zitten en ‘s avonds is het een bed om heerlijk in te slapen. Ook zijn er nog andere meubels een voorbeeld van efficiënt gebruik van een ruimte. Wat te denken van bijvoorbeeld de klepbank aan de eettafel maar ook de grote rieten manden of de tafel met opbergruimte. Er is echt veel variatie in handige meubelen in het Scandinavisch interieur. Het is belangrijk om strakke en moderne lijken te gebruiken, want zo zorg je ervoor dat de ruimte clean blijft.

Groen is niet weg te denken

Door het gebruik van planten kun je een ruimte opvrolijken. De planten plaats je op verschillende hoogtes, aan de muur, op de grond en op een tafel. Naast het creëren van sfeer hebben planten talloze andere voordelen. Zo zorgen planten voor minder stress en een schone lucht. Daarnaast verbeteren planten de akoestiek van het huis, plus je slaapt er beter door. Door gebruik te maken van de lichte tinten in het interieur en de groene planten wordt het geheel al een stuk mooier en op zijn Scandinavisch, nu de accessoires nog.

Accessoires die je zeker niet mag missen!

Hier in Nederland willen we alles al snel volhangen met kunt of accessoires. Bij een Scandinavische look hoef je niet bang te zijn dat de muren kaal zijn bij het gebruik van weinig accessoires. Bij wanddecoratie is het van belang dat je het zo simpel mogelijk houd, zo creëer je het beste de scandinavische look op je muur.

Voor accessoires kan je boeken, simpele vazen of manden gebruiken. Ook verschillende texturen zoals gebreide dekens, spreien, hout en leer kunnen het Scandinavische gevoel in het interieur brengen.

Het bijzondere look van een Scandinavisch interieur

In een Scandinavisch interieur zie je vaak dekens of kleden nonchalant op meubels liggen. Zo creëer je een doorleefde look. Niet alles hoeft perfect te zijn. Het nonchalante interieur is niet alleen in de huiskamer te vinden. Ook in je tuin kun je dit creëren en zelfs in je slaapkamer. De combinatie van een rommelig gekreukt dekbed en aarde tinten op je bed met daarbij wat lichtgrijze kussens en een donkergrijs dekbedovertrek zal je versteld doen staan. Zo oogt het interieur fris en opgeruimd maar ook geleefd.

Zo lees je dat als je een Scandinavisch interieur wilt dit niet echt moeilijks. Lichte kleuren, natuurlijke producten en planten zijn een must. En als je hierbij nog wat nonchalant wat dekens op je meubel legt is jouw eigen Scandinavische look klaar.